2012-02-21

Norge


Vår vinterresa gick i år till Kongsberg i Norge. 67 mil från Marklanda. Vi åkte på onsdagen efter att barnen slutat skolan. Vägarna va helt underbara så det va inga som helst problem o köra. Med oss upp hade vi med oss mallevalpen Kaj som skulle levereras till den Norska polisen. Dom mötte vi upp vid färjeterminalen i Horten.
Väl framme va klockan mitt i natten och det va skönt att lägga sig o sova efter 10 timmar i bilen.  När vi vaknade, vaknade vi upp till detta underbara.
Stugan va en jättefin stuga på tre rum och kök på ca 60 kvm. Vi va ju fyra familjer så vår lott blev att sova i storstugan. Men det gick kalasbra. Man e ju rätt trött på kvällarna efter att man varit ute hela dagarna o lekt i snön.
 Snygging i vinterlandskapet och våran närmaste pulkabacke som åktes i flitigt.
Blandade bilder från några av våra pulkaåk.
 På kvällarna satt vi och pratade och umgicks med en härlig brasa tänd.
 Barnen drack goda milkshakes o mammorna drack varm oboy med minttu o grädde. Papporna gav med sig på slutet o drack det samma =)
En av dagarna fick "vi fyra som kunde åka skidor" en egendag i backen. Det va så fint väder, blå himmel o sol och inget folk i backen. Men oj oj oj så jobbigt det va. Fast det va ju lika roligt så det vägde ju upp.




 
 Alicia gör sin skiddebut. Och efter två dagar i backen va ju det inga som helst problem.
En av dagarna va vi i en skidbacke som inte hade öppnat för säsongen än så dom som ville åka skidor fick gå upp för backen o vi andra åkte pulka så snön yrde om det.
Vi hade härliga dagar i Norge men tyvärr fick det ett snabbt slut. Hälften blev magsjuka men vi klarade oss o vi körde hem först oxå. Fam Lindsten fick stanna ytterligare en natt då dom inte va krya att köra hem.
Men med tanke på att jag skulle på Power meeting på huvudkontoret i Stockholm va jag tvungen att komma hem på söndagskvällen.

Tack alla för en härlig resa.

1 kommentar:

lillasyster sofia sa...

jätte fina bilder och det ser helt fantastiskt ut! jag som inte ens gillar snö! :)
Hoppas att du hade de kul i sthlm även om du inte hann träffa mig! ;)
Puss och kram!