2013-03-10

Tävling

Jag har just precis anmält mig och Lind till vår enda tävling. En skojtävling för ovana tävlingsryttare.
Majkeppni :Vårens familjefest på Häradsvallen där alla kan vara med!

Man visar upp hästen i valfria gångarter och tempon där den är som bäst! Det är tillåtet att byta gångart och tempo. Det spelar ingen roll vilken galopp som visas. Endast långsidorna bedöms. Den hästen som domaren helst vill ta med sig hem är den som vinner!

Klasser:

Barnklass med ledare – för barn upp till 12 år.
Barnklass utan ledare – för barn upp till 12 år. Endast tölt, trav och skritt är tillåtet.
Lättklass ungdom och lättklass vuxen – för de som aldrig tävlat eller tävlar lätta klasser med maxpoäng 5.0
Mellanklass ungdom och mellanklass vuxen – för de som tävlar lätta klasser eller öppna klasser
Elitklass – för de som tävlar öppna klasser med poäng över 5.50
Gum- och gubbklass – för de som inte har så stor tävlingsvana, 50 år och uppåt

I varje klass rider alla tillsammans på ovalbanan. Vid många anmälningar delas klassen upp i flera heat. Domaren bedömer sedan vilka som går till final. Vid flera heat rids även semifinal. I finalen bedömer domaren vilken placering respektive ekipage får. Prisutdelning sker direkt efter varje final.

Det är en inofficiell tävling där varken medlemskap i SIF, Strokkur eller ryttarlicens behövs. Ingen veterinärbesiktning, men vaccinationsintyg måste uppvisas.

Anmälan görs till Emelie Josefsson på 070 - 239 50 55 eller emeliejosefsson@hotmail.com. Det går även bra att anmäla sig på plats innan 11.30. Första start sker 12.30.

Det kostar 200 kr per ekipage att delta. I barnklass med ledare och barnklass utan ledare kostar det 100 kr per ekipage.

Fina priser från våra sponsorer utlovas i samtliga klasser! Dessutom kommer en marknadsgata att finnas och ett spännande hingstlotteri att anordnas!

Inga kommentarer: