2011-09-11

Det händer mycket nu

Två stora saker i världen har hänt i nutid. Den första är att vår supermålvakt i hockey, Stefan Liv har lämnat jorden. Han va en ung supertalang och min favvomålvakt i hockey. Han kom från mitt favvolag HV71 i Jönköping och har gjort stordåd. Nu va hon i Ryssland och spelade med laget Lokomotiv. Dom skulle flyga till en bortamatch och 1 minut efter start kraschar planet och ett helt ishockeylag utplånas, däribland Stefan Liv. En stor sorg i idrottssverige. En ung man lämnar efter sig fru o två barn. Vila i frid Stefan Liv.

Den andra händelsen är att det idag är 10 år sedan terrordådet i USA.
11 september-attackerna var en serie koordinerade terroristattacker riktade mot civila och militära byggnader i USA den 11 september 2001. Fyra amerikanska passagerarflygplan kapades; två av dem flögs in i det civila World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania. Dödssiffran varierar mellan 2700-3000(exakta siffror osäkert), inklusive de 19 kaparna.

Attacken räknas som det största terrorattentatet i världshistorien och ses som en av de mest betydelsefulla händelserna i modern tid vad det gäller ekonomiska, sociala, politiska, kulturella och militära effekter i USA och många delar av världen. Som svar på attackerna startade USA det så kallade kriget mot terrorismen.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Mm men Sverige har ju sitt egna 11 September, förstår inte riktigt varför media inte uppmärksammar det idag.
För det är även dagen då Anna Lind blev mördad.

Rosa sa...

Ja så är det ju...