2011-11-28

Storm

Efter en hes dag på BR så styrde vi bilen mot Onsala. Barnen va så förväntansfulla när vi åkte upp så Mellan Gemla o Alvesta frågade Elias första gången -När är vi framme.... Jag trodde jag skulle smälla av. Väl framme så åt vi lite o så slappade vi o umgicks. Fam Borgvall firade Alicia o Elias med varsitt paket. Elias fick en radiostyrd monsterbil o Alicia fick ett handspel, typ som Nintendo DS. Vi hängde upp ballonger inför söndagens 2-årskalas o sen va det bingen. Sov urkasst o drömde en massa konstigt som ni redan har läst om. På morgonen blev vi väckta tidigt o det va dags för skönsång o frukost på sängen.
Vi tog oss en promenad på söndagen ner till havet för o kolla på vattnet. På nyheterna hade dom sagt att vattennivån skulle stiga med 1½ meter. Något som jag kände va lite svårt o tro på, så vi traskade ner hela familjen. Iza tyckte det va superkul o jaga vågorna som slog mot land o sååå mycket vatten det va. 
På den fösta bilden tog jag ett kort på bryggan som brukar vara 1½ meter ovanför vattenytan och bild nr två brukar det vara en strandrämsa på ett gång metrar innan gräset o dom stora stenarna börjar. Vilken syn o upplevelse.
Väl tillbaka i huset hade alla gästerna kommit så vi firade Liam för fullt. Efter mat o tårta va det dags o bege sig hemmåt. Klass 3-varning va utfärdat men vi kåste ju köra hem. Så vi tog det lungt o stilla. Visst blåste det o jag såg några träd som hade ramlat men absolut inget som Gudrun. 
När vi kom hem åkte vi raka vägen till Häringeryd o firade Lilja som fyller 4 år. Där bjöds det på ännu mer gott o tårtor. När vi kom hem eldade vi lite för det va rätt ruggit. Vi gick o la oss tidigt o poff sa det så gick strömmen. Elias va vaken o han blev jätterädd så han fick vi ta in till oss o efter en liten stund till så kom Alicia. Samtidigt så sms:ade Eon var o varannan minut om när felet skulle vara åtgärdat. Allt från kl. 02 till 08. Till slut skrev dom kl 10 idag på förmiddagen o slutade sms:a. O då va det dags o stiga upp kändes det som. Kl 14-tiden kom strömmen tillbaka. Alltså inte ett rätt på dom där sms:en så dom hade vi kunnat vara utan o fått sova istället.
Idag va vi på kontroll med Elias. Han kommer även att få en remiss till en logoped för att få hjälp med talet, han ska oxå få en remiss till hörselavdelningen för o kolla hörslen. Många remisser just nu känns det som.



Inga kommentarer: