2009-05-31

Pingsthelgen

Oj vilken helg vi har haft. Den började med en stadstur på lördagen. Växjö hade Vårstad och Alicia blev sminkad av en teatertjej. Hon blev så fin i rosa läppstift och blå ögonskugga.

Vi åt god mat och shoppade lite och tittade på clowner och på två som gick på höga styltor. Vi träffade mycket folk och det va väldigt roligt.
När vi kom hem så gjorde vi oss iordning för att gå på födelsedagsfest. Hannes firade 40 år o det va bjudet på logfest i Häringeryd. Vi tog cyklarna för att vi båda skulle kunna få ta oss en öl eller två. Det bjöds på grillat, lite olika kött och superhärlig sallad och potatissallad. Och dricka, i mängder visade det sig. Två killar som jag i nuläget inte kommer ihåg vad dom hette sjöng hela kvällen och dom va sååååååå duktiga. Jag är väldigt imponerade över deras musikaliska kompitens. Dom spelade både gitarr, banjo, munspel och blåskeeboard. Deras låtkunnande va väldigt stort. Ja jag kan lovorda dessa killar i all oendlighet för dom va såååå duktiga. Så behöver ni någongång lite musik på en fest så hojta till så ska jag förmedla med hjälp av Ninni så ni kan anlita dom. Ja tusan så bra dom va.
Vi gav Hannes en jättekorg med massa gott i. Det va öl o vin, o en gös som Johan fiskat upp, o lite tapas och jaa, det va så mycket gott i den så den skulle jag velat ha själv. Mums!!

Vi åt och drack och sjöng hela kvällen och det va en underbar kväll och solen sken länge. Alla barn sprang runt runt och lekte hur bra som helst. Ganska så in på kvällen kom Ninnis lillebror Gustav tillbaka o Ninni tyckte att vi skulle få omkull Gustav för han hade bestämt sig för att vara nykter så då blev det en himla massa snapsar på en väldigt kort tid o jösses vad tokigt det blev. Vi skulle ju som sagt cykla hem, men ack nej. Ninni fick sjutsa hem oss. Jag ville inte ge mig ut på storavägen i mitt tillstånd och med barnen på kärran därbak. Johan o Gustav åkte oxå med. Oj oj oj vad roligt vi hade.

Så tusen tack för en skitrolig fest i logen
Vi tog det extremt lungt på förmiddagen. Barnen vaknade vid 9 så det va en skön sovmorron, men Rosa va fortfarande full när hon vaknade så jag somnade om o vaknade inte förren vid 12 igen. Jag masade mig upp, fick i mig en macka och vi kollade på Robinssonfinalen medans Elias sov. Därefter så skulle vi sjösätta båten och träffa mamma, C-O o Matilda ute på Evedal för att fira lite morsdag tillsammans. Mamma hade bakat jättegod jordgubbstårta och vi hade med oss rababerpaj. Årets första bad skedde idag. Alicia dök i som vanligt men Elias tyckte det va liiite kallt.
Båten kom i vattnet och vi tog oss en härlig tur. Åh så skönt att den är på plats o inte i vår trädgård. Premiärturen gick felfritt trots att både jag och C-O va med. Strax innan vi skulle åka hem så började Alicia plocka blommor som hon gav till mig, mamma o Matilda.

Så tack alla som delat vår underbara helg med oss.

Fler bilder från helgens bravader hittar ni på hemsidan.

2009-05-29

Nu är jag klar med mitt mastodontpass. Jag har äntligen fått sluta efter 32 timmar på jobbet.
Vi hade en trevlig dag i Helsingör och jag shoppade lite.
Jag köpte en flaska Amarula för 135 kr (systemet 199 kr),
1 liter Absolut Vodka för 208 kr (Systemet 239 kr för 700 ml),

1 liter Vermouth för 39 kr (systemet 89 kr för 750 ml)

och ett flak Mariestads för 176 kr (systemet 312 kr).


Och med tanke på att det va jobbet som betalade för resan så känns det som att jag har fyndat rejält. Sen köpte jag en parfym oxå. Britney Spears Fantasy. Jag älskar denna doft. Har haft den förr och har nu önskat mig den igen. Jag tänkte att jag skulle hjälpa Anders lite med present så....50 ml fr 398 kr och här hemma i Sverige kostar den 490 kr.

2009-05-28

En dag i Helsingör

Dagen började tidigt och med ösregn. Men ju längre söderut vi kom så klarnade det upp. Vi har haft en bra dag med god mat o allt där till.
Nu är jag dödstrött så inatt sover jag nog hur gott som helst=)

2009-05-27

Oj vad tiden går. Idag kommer jag inte hinna med något mer än att jobba. Det är bilstolskväll ikväll och då är det jobb till 20 ungefär. Sen är det bara att åka hem o sova. För imorron skajag vara på jobbet 6.45 för en gemensam resa med jobbet till Helsingör. Vi kommer att komma hem vid 20-tiden o då är det nästan bara bums i säng på jobbet och så jobbar jag till 15.00 på fredag. Jag sak försöka hinna med många saker på fredag förutom att städa i det gemensamma. Det ska hämtas post o åkas till förrådet och se vad dom har att erbjuda där. Det är lite saker som vi behöver på jobbet. Nya utemöbler, eller nya o nya men andra än dom vi har för dom håller på att ramla ihop. Jaaa, ibland är det bara lite mycket. Det tråkiga är att min inte träffar sin familj på MÅNGA timmar.

2009-05-26

Omorganisation

Jag håller på att ändra min blogg. Den är inte klar och jag kommer att jobba vidare på den imorron. Men vad tycker ni hitentills?
Malin på Blåsippan ringde och Alicia mådde inte så bra. Dom sa att hon hade 39.4. Så jag åkte o hämtade henne. Hon va inte alls pigg och ville inte äta eller nått sa dom. Liten skrutta. När vi kom hem så ville hon titta på Snövit. Så hon satte sig i sin fotölj. Men Alicia kom o lägg dig i soffa istället, men nej hon skulle sitta i sin stol. Hon tog ett täcke på sig och efter några minuter hade hon sjunkit ner o började gny lite så jag frågade vaför hon gnydde. Men jag orkar inte titta. Jag vill bara lyssna. Ja men gör det då gumman sa jag. 3 sekunder senare sov hon som en stock.

Det här hänt något kul!!! Igår ringde telefonen och jag ska gå på jobbintevju!!!!! Hurra hurra hurra!!!

2009-05-25

Våra vackra barn




Ellen fyllde 3 år

Vi åkte till Öland och hälsade på Peter o Ellen. Ellen hade fyllt 3 år så det skulle ju firas. Vi åt god mat och rababerpaj ute i det fina vädret. Solen sken och det va hur varmt som helst. Hade man vetat det så hade ma ntagit något annat på sig, det lovar jag=)!!

Sen åkte vi och kollade på lite blommor på allvaret och promenerade i den fina naturen.

Det enda som va trist va att jag har fått i mig någon mjölkprodukt så magen svullnade upp så jag såg gravid ut i 7 månaden och det gjorde sååååå ont. Men det va bara o bita ihop o se glad ut.



2009-05-24

Oj vilken dag det blev igår. Eller ska jag säga kväll. Jag slutade jobba strax efter 16 o åkte hem och träffade familjen en snabbis för sen va det dags att göra sig iordning för att gå på fest hemma hos Tobbe och Mia. En lite SF fest som bjöd på väldigt god mat. Grillat kött, o kyckling, jättegod potatissallad med nypotatis. Grillas sparris inlindad i bacon. O så en massa goda såser o gott o dricka till detta. Vi som sågs hemma hos chefen va Henke, Björn, Sigrid, Mats, Tobbe, Mia, jag o så en tjej som heter Hanna o är grane med Henke. Sen skulle EVa ha kommit men hon kom inte o jag vet inte varför o sen kom Johanna o Love. Ja jösses vilket kalas det blev. Vi spelade kubb o killarna skrek Tjejjerna mot killarna!!!! Ok sa vi o tjejerna vann 3 gånger av 3 så..... tjejjerna äger!




Kvällen blev mörkare o stämmning låg på topp. Tusen tack alla mina goa medarbetare för en mycket trevlig fest!!!

PS. alla kommer väl ihåg att jag skulle få följa med chefen på kickoff i stockholm!!! DS.

2009-05-23

Idag va det en tråkig dag att vakna till. Grått och trist. Vi får se om dagen blir lite ljusare.

2009-05-22

Igår hade vi en heldag i trädgården. Jag klippte gräset och lyssnade på min bok. Fasen vad bra den är... Det tar ju en stund och klippa av vår gräsmatta. Dels för att den är ganska stor och sen har vi två områden som vi håller på och ta tillbaka som gräsmatta efter bygget så där är det lite knöligt att köra just nu. Sen hann ja inte gå rundan med trimmen. Så jag tänkte jag skulle göra det idag, men det börjar regna vilken sekund som helst känns det som. Igår vid 19-tiden kom mormor och hämtade Alicia. Hon skulle sova hos mormor. Men innan dom åkte så åt vi grille. Mums så gott det är. Sen la vi ELias o det blev tyst. Vi hade som plan att kolla på en film men vi fastnade framför Draknästet. Ett program där folk får presentera sina affärsidéer och önska pengar. Så väljer dessa 5 drakar om dom vill satsa o gå in med pengar eller inte. Igår så dök Petter upp. Han o några till sjöng en bra sång som sen tre andra killar sökte bidrag för att sätta upp en ny musikal. Det gick inte hem tyvärr. Men det va kul o hör o se Petter iallafall=).

Vi fick sovmorron idag. Vi sov allihopa till 10. Det va länge sen vi gjorde det. Det kan beror på att vi inte hade någon hemma som väcker hela familjenså där lagom vi 8...;)

Sen idag är det jobb för min del. Börjar 15 och jobbar till 16 imorron lördag.

2009-05-21

Detta är ett test på hur man lägger in youtubeklipp.... Det verkar funka.

Oj vad dagarna springer på. Jag hinner inte med. Det har varit mycket jobb denna veckan och den är fortfarande inte slut. Igår va jag även en runda på SF innan dagen va slut. Anders va ute med några killkompisar och drack öl så Jon hjälpte oss o hade barnen.

Anders brukar ju inte vara ledig denna helg för det brukar ju vara skogplantering för fulla muggar men i år är han ju klar. Så just nu sitter jag med en jätteidé torka på vad man kan hitta på. Alicia ska sova hos mormor inatt och hänga med henne imorron. Och imorron ska jag jobba o ända till lördag kl16. Lite trist när äntligen Anders är ledig men men så är livet.

Jag är så glad över att det tillkomit en blogg i mitt liv=)

2009-05-18

Tråkig bil! Not!


Denna ska Anders köra upp till Karlstad med inatt. Jag tyckte han kunde lämna den hemma hos mig o ta volvon istället. Men det ville han inte;)

Måndag

Idag är det måndag igen och en ny vecka nalkas. Barnen är på dagis och dom hade riktigt längtat dit. Elias bara sprang in och började leka direkt. Det är skönt att han trivs så bra. Alicia körde lite jag är sjuk, öroninflamation-tyck synd om mig syndromet innan hon blev glad och sprang iväg...Haha hon e rolig hon=)

Själv ska jag jobba natten inatt och Anders ska imorgon, eller ja inatt vid 04, köra till Arvika eller Karlstad (kommer inte ihåg vilket) och jobba där uppe hos kunden så barnen ska sova hos farmor o Lasse inatt. Oj så det kan köra ihop sig ibland=)

Anders är nu klar med skogsplanteringen. Han satte dom sista igår eftermiddag. Känns skönt både för han och för min skull. Visst det är han som har slitit i skogen men samtidigt så har jag varit ensam hemma med barnen och hållt ställningarna här. Det har inte varit roligt. Men det genererar ju i nått gott. I år har Amders varit helt galen i planterandet. Han har satt 1500 lätt på en dag!!! Ja jösses vad fort det ändå har gått denna gången. Nu är det 2500 plantor kvar som Jon och C-O ska dela på.

2009-05-17

Grattis

Jag säger grattis till Norge. Storslam kan man ju lungt säga!!!

Det gick inte lika bra för oss, det va synd. Jag trodde faktiskt att Marlena:s låt skulle placera sig bättre men ack nej. I år va det vanliga slagerpoplåtar som gällde. EMD hade kanske passat bättre, med facit i hand. Fast då hade dom inte fått ha så mycket kläder på sig, det ska tydligen vara naket!!!=)

Idag är en vanlig söndag. Anders är ute o planterar och jag är ensam med två barns som inte kan vara överens för fem öre. Men vid 14 ska jag jobba en stund på bion.

Ha en underbar dag i solen allihopa.

2009-05-16

Vilka är bra o vilka är dåliga? Så här tycker jag:

  1. Litauen - Bra, coolt med elden i handen. Skulle vilja höra den på engelska.
  2. Israel - Dålig
  3. Frankrike - Mycket dålig, förstod den inte alls
  4. Sverige - Mycket bra, vad kan man säga
  5. Kroatien - Dålig, vad skrek tjejen om?
  6. Portugal - Mycket bra, man blir glad o gungar med.
  7. Island - Mycket bra, fin röst, tråkiga kläder.
  8. Grekland - Dålig, vad höll han på med???
  9. Armanien - Mycket dålig, va det maskerad eller?
  10. Ryssland - Dålig, fast den tog sig lite på slutet.
  11. Azerbajdzjan - Mycket bra, härligt gung man blir glad. Vill höra den på radion i sommar.
  12. Bosnien Herzegovina - Bra, mycket känslor.
  13. Moldavien - Mycket bra, åh vilket gung
  14. Malta - Tråkig, sjöng bra o så. Men nä.
  15. Estland - Dålig, intetsägande
  16. Danmark - Mycket bra, den här vill jag höra mer av i sommar på radion
  17. Tyskland - Dålig, rolig, svängig, igenkännande men vad fan har han på sig?? O vad vad det som kom på slutet???? Jösses människa ät lite!!
  18. Turkiet - Bra, för att vara Turkiet oxå bra gung.
  19. Albanien - Tråkig, konstig dansare i grönt.
  20. Norge - Mycket bra - Simpel engelska, men jag blir glad o man gungar med. Konstig dans. Radion i sommar, javisst!
  21. Ukraina - Dålig - en ukrainsk Nanne Grönvall fast 1000 gånger sämre. koregrafin va från 87. Nä fy! (Sorry Nanne, jag gillar dig=))
  22. Rumänien - Bra, blir nog mer kraft på skiva o en ev. partydänga i sommar. Fast dom såg ut som älvor
  23. Storbritanien - Tråkig, hör inte hemma här. Förmycket musikal. Sorry Andrew Lloyd Webber, I´ts not your time. Annars storslagen.
  24. Finland - Mycket bra, vill höra den mera på radion i sommar. Refrängen är asbra. Tråkigt framträdande.
  25. Spanien - Bra, man gungar med...men vad fasen kläderna igen...

Jag har inte tyckt att det har varit så bra låtar på länge...ett klart lyft för musikvärlden=)

Jag hyllar vinnaren imorron för nu tar jag TV-kortet och gå o kollar vidare i sängen.

Som sagt så är vi ensamma hemma ikväll medans Anders är o vakta båtar. Så här mysigt har vi.

Glass måste man ju äta när man e sjuk o för att det är lördag. Mmm så gott!



En prinsessa som dansar och sjunger loss till EMD o Tingeling i väntan på Vitfetivalen.

Sen tittade vi ut och såg att det hade flyttat in fåglar i Alicias fågelhålk. Det va mycket roligt.

Jaha, då har denna dagen snart gått.... väl på BVC så fick jag båda barnen kollade i öronen. Elias va ju en självklarhet men Alicia fick sig en omgång oxå. Hon har varit så öronvaxsmutsig i ena örat ett par dagar. Det gäller ju o passa på. Elias hade dubbelsidig öroninflamaton och Alicia enkelsidig med början till en rådnand på andra sidan. PHU!!! Åter igen en omgång. Denna gången skrev barnläkaren en remiss till öron då Elias har haft ganska många öroninflamationer. Typ en 7-8 stycken. Det är ju inte så bra. Få se vad Öron säger den dagen dom tittar på honom.

Efter det va vi o handlade lite snabbt på Maxi. Handlade lite gott inför kvällen. Sen skulle vi köra ut till Anders o äta en glass med honom men då va A påväg o somna o bilen så Anders la ner för dagen efter att ha planterat 1500 plantor. Vi åkte hem o åt istället. Gick o la oss o vilade lite efter maten och vaknade för en stund sen. Elias vaknade nu o Alicia sover fortfarande.

Sen kom vi på att Anders ska ju vara båtvakt ikväll ute på Evedal så här kommer jag att sitta ensam med två sjuka barn o glo på Melo... Kul...not!!

Haha, nu kom Alicia smygandes ner för trappan....
Lördag idag och ett strålande väder. Vi ska till BVC med Elias. Han ska på 18 månaders kontroll. Febern som han hade igår är borta enligt termometern men jag tycker inte han e piggelin. Ska passa på o be domkolla öronen ifall det har smugit in sig en ny öroninflamation eller han kanske har fått halsfluss av mig. Nått e inte som det ska iallafall. Vi har ju bytt BVC till Specialistläkargruppen, det kom ju på köpet när man bytte vårdcentral. Så för att dom ska hinna ikapp så kör dom även på lördagar. Och just nu är det en barnspecialistläkare upe från Lund som gör kontrollerna.... Jaa... denna läkarvärld.

Anders är ute i skogen o är på slutspurten. Han satsar på att sätta sina sista 3000!! plantor idag o imorron. Sen är det slut=). Han är så duktig som sliter där ute.

Nähe, dags att bortsa tänderna på kidsen o åka.

Ikväll e det ju Melodifestivalen. Så nu får vi hejja så det knakar i alla stugor=) Jag ska dricka lite gott och äta gotte hela kvällen. Det är jag värd efter att ha gått ner 4 kg på 2 veckor!! Duktig jag.

2009-05-15

Fredagskväll

Nu är veckan slut och helgen närmar sig med storm steg. Alicia sov som en snarkande björn ute i cykelvagnen när jag kom hem o Elias va på jätteglatt humör. Han hade varit lite låg idag på dagis hade dom sagt. Vi va ute en stund men sen blev det ganska kallt så jag o Elias gick in. Vi gick o skulle byta blöja och han kändes varm, japp så va det 39 grader. Det är då typiskt. Men dom ringde inte från dagis o sa att han va sjuk.... fast det va han kanse inte heller där. Nu har han sovit en stund och jaghör att han har vaknat. Alicia kollar på film o jag sitter ju här. Jag har ingen aning om vad vi ska äta till kvällsmat o när jag kollar i fysen finns det mat men inget som jag är eller blir sugen på. Vad i tusan ska man göra då???

Sen köpte jag en MP3 spelare härromdagen. En noname för 199 kr på Media Markt. Den skulle uppfylla min syften sa dom. Och det är inget som helst fel på den bra ljud o lätt och förstå. MEN.... jag kan inte få den och fungera som jag vill. Trorts att jag har raderat och delitat filer på den så dyker dom upp och det som jag har lagt in fungerar inte... Hmmm Ska ge den en stund till ikväll o får jag den inte och fungera tills imorron så åker den tillbaka.

2009-05-14

Idag tog jag ett beslut få se om det va rätt. Jag gick upp till 60% istället för 50% fram till och med sista augusti. Tror att det är rätt beslut för det betydde 3.77 timmar mer i veckan o så sak jag dela ut det på 9 veckor. Det blev 34 timmar. Jag har nu suttit o kollat lediga turer och bockat av dom som jag kan o när jag va klar hade jag kommit upp i 49 timmar. Hihi. Men jag tror chefen går med på det. =)

Idag har jag samtalat.... hoppas det leder någonstans....

Anders hade grävt upp ytterligare ett skott från våran syren så den planterade vi oxå lite längre bak i trädgården. Det kommer att bli lummigt och fint. Jag klippte av dom grenarna i häcken, som vi har planterat mot grannarna i Tallås, som inte hade gett några skott eller blad. Döda helt enkelt. Så hoppas den oxå blir tät o fin.

2009-05-13

Nää fy fan säger jag bara....nu får det för i helvete vara nog. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till saker och ting. Måttet är rågat för länge sen och bägaren har runnit över flera gånger, nä fyyy faan vad detta är dåligt.
Kom hem igår efetr enm lång dags arbete. Då va hela huset fullt med folk. Pappa va där och Carl-Oscar o Matilda. Dom två hade varit ute och planterat skog. Matildas debut=)
Vi kollade lite på delfinalen i melodifestivalen. Jag hoppasdes med hela mitt hjärta att Marlena gick vidare men fud vilket dåligt nummer. Dom hade gjort det mycket sämre i koregrafin och sen hördes hon ju knapp och kören va för starka. Ett mycket dåligt framträdande. Och jag tyckte att det syntes att Marlena oxå va missnöjd. Men... nu gick hon ju vidare till final. Och det ju bra. Det blir ju roligare och titta på hela Melodifestivalen om Sverige är med.

Idag verkar vi få en underbar dag. Hoppas solen skiner hela dagen för i em är det min tur och klippa gräset.

2009-05-12

Tisdag

Det kom ingen feber på lilleman. Han är pigg och glad idag. Hmm konstigt hur det kan svänga så. Idag har det och är det jobb för hela slanten. Först BP och sen på Kungsis.
Jag undrar hur det går med min ansökan..... Hmmm???

Alicia skulle följa med en kompis hem idag och leka. Hoppas dom har haft det roligt. Annars händer det ine mycket idag. Anders sa att han skulle klippa gräset, jag hann ju inte det igår. Få se hur mycket han hinner. Så får jag göra resten imorron då han är ute och dricker öl med grabbarna.

2009-05-11

Idag har jag varit på jobbet. Det kändes skönt o stiga upp och komma iväg idag. Elias vakande tidigt men fick ligga och morna sig en stund medans jag va i duschen. Alicia tog sovmorron o vaknade inte förrens strax innan 8. Skönt för henne.
Elias har kommit på att dra man ut stolarna kan man klättra upp på bordet. Han har gjort det två gånger nu så jag har försökt kila in stolarna så pass att han inte kan få ut dom....Hehehe, elak mamma jag är...hehehe!!!

Fia: ja du lillsis du har fattat galoppen, Rosa är förbannad..... Förklaring komer längre fram i livet!

När jag kom hem idag så va Alicia på ett strålande humör. Vi hade pratat om att vi skulle bakat igår men tiden försvann så hon tyckte vi kunde göra det idag istället. Vi bestämde oss för kladdkakemuffins. Så en bit in i baket kommer vi på att vi inte hade tillräckligt med kakao. Så vi tog det vi hade och det blev som det blev. Det blev iallafall INTE kladdkakemuffins. Ja ja hon får väl ha dom på torsdagar när dom går till Kullen och ska ha fika med sig. För hon gillade dom som tur va!=)

Nu kollar vi på film, Lilo och Stich. Tror inte att Alicia kommer och gilla den men hon va övertygad om att det va den hon ville se. Elais verkar vara hängig. Han har en sån där hosta som bara gör ont när man hostar. Svider liksom. Nu väntar jag bara på febern.

2009-05-10

Åh så fint det blev. Efter mycket om och men kom Anders gjutna kruka på plats. Den va tung men då står den desto stadigare=) Först hade jag bestämt mig för att solrosorna skulle vara i zinkkrukan men ändrade mig för jag tycker så mycket om solrosor så jag vill se dom. Och då fick dom bli planterade här på baksidan. Det är fösta gången som jag åker och köper blommor för att plantera och man hade ingen aning om vad man skulle ha i dom eller. Så jag plockade ihop lite vad jag tyckte verkade snyggt. Bad om lite hjälp och då tyckte dom att jag hade fått ihop det riktigt bra. Så då hade man en dold talang i blomvärlden oxå...=)

Flygets dag

Vi va och firade flygets dag igår på flygplatsen (givetvis). Dom hade modelplansflygning och så visde dom upp ambulanser och brandbilar. Olika flyglpan och smått och gott. Sibel va där och sjöng. Man kunde tävla och få ansiktsmålning. Ballonger o tatureringar (som Alicia säger) till barnen.

Mot slutet kom Jas Gripen och flög som bara den för oss. Jösses vad coolt det är med fart och power. Även den som inte är så intresserad blir ju mäkta imponerad.

Han dundrade som bara den ochrätt som det va så blev det tyst. Då stängde han av motorerna och bara smög fram. Stod nästan helt stilla i luften. Jaaa mäktigt är det.



------------¤-----------
Anders är och planterar idag som vanligt. Men det är ju snart över. Inte så mycket kvar. Dom är duktiga. Så jag och barnen ska åka o köpa jord till våra utekrukor som vi har fixat. Anders har gjutigt en och sen har vi en stor zinkbalja. Så vi måste få lite fina växter i dom. Ja just det jag har ju min blåa stora kruka oxå. Den måste vi ju ha nått i. Efter flygets dag igår åkte vi ut till Ör o tog en glass och gick i trädgårdsbutiken. Man fick massa med inperation. Köpte lite fröer till rabatten fram så nu kommer det att bli jättefint även där. Lupiner, sommarslöja och krasse tror jag dom heter.

2009-05-09

Nä nu är jag ännu mer förbannad. Satan vad jag hatar folk som ljuger mig rakt upp i ansiktet. Det är nog nu!!! Och kom inte med några dumma bortförklaringar. Jag har bildbevis om det behövs! Jag känner mig så lurad och blåst och mina känslor åker berg och dalbana. Jag har just nu ingen aning om vad jag ska göra eller hur jag ska ställa mig till saker och ting. Tiden får utvisa hur det blir. Jag ska hålla ut i 2 veckor och så får vi se hur det blir sen.

Igår satt jag med min mp4 spelare jag hade fått gratis med en tidning. Men som en annan skrev på ett forum så kostade den mig 0 kr och det är precis vad den är värd. Så nu ska jag köpa mig en annan mp3 spelare. Sofie hade en som jag gillade och inte va så dyr. Så det får nog bli en sån. Jag får kolla lite vad som finns.

Igår när jag satt och pratade med en vän på msn så blev jag utloggad och fick ett meddelande att jag höll på att loggas in på en annan dator o undrade om jag fortfarande ville vara inloggad. Vad ända in i helvete är det som händer. Vem är det som har luskat ut mitt lösenord o vill gå in o kolla på mina mail o dyligt??? Så det blev ett snabbt byte av lösenord. Fy för sånna människor.

Idag så är Anders o plantera skog. Det är inte många plantor kvar nu. Det är bara 17 000 kvar av 50 000. Dom är duktiga i år.

Idag får vi se vad vi hittar på. Jag känner mig lite bättre och har sovit ganska gott inatt så det blir nog en utflykt till flyget idag. Dom firar flygets dag och har en massa uppvisningar. Alicia är helt tokig i flygplan. Så fort hon ser ett vitt streck i himlen så skriker hon rakt ut: Kolla, ett flygplan!!!! Haha!!

2009-05-08

Jaa jag säger då det.... Mer än så blir det inte..!!

2009-05-07

Jaha då har man varit hos doktorn. Stressen skulle jag vila mot och sen hade jag en kraftig infektion i kroppen, halsfluss och strupkatarr. Inte bra detta..... Sen pratade vi lite om min for o jag kommer att bli kallad till ortopedsidan för en konsultation. Ev. så ska dom hyvla bort lite brosk som kommit då han anser att jag har atros i min tå efter att gymnastiserat så mycket i mitt liv. Jag tror att min kropp säger stopp nu till allt slit och ansvar som jag har tagit på mig.
Så nu ska jag ta lite pencelin och lägga mig och lyssna på min bok som är såååå fruktansvärt spännande.

Jaha, tro inte att deträckte med detta, magen har ballat ur totalt. Nu är orken snart slut på riktigt tro jag...

Gumman, tack vad du är go. Ja jag vet.

Sofie, jag önskar jag kunde hjälpa dig men har ingen aning om hur....vi ses nästa vecka, ok!?!

2009-05-06

Igår va det ingen bra dag. Tårarna bara kom hela tiden och det gick inte och få stopp på dom. Så fort jag började tänka lite så började hjärtat att rusa och det va en extremt jobbig känsla. Detta har jag aldrig upplevt tidigare och vill inte uppleva det igen. Huvudet spränger och har ingen förmåga att ta tag i saker och ting. Jag bara va. Idag trode jag att det va bättre. Fick sova länge för jag skulle inte börja förrens vid 10. Så ungarna åt frulle och jag hoppade in i duschen. När jag är mer eller mindre färdig ringer telefonen och utan att titta på vem det va som ringde så visste jag. Hjärtat bara rusade iväg och tårarna kom. Efter någon minut så kollade jag vem som ringt och mycket riktigt så va det så som jag trodde. Huvudvärken kom som en blixt och tårarna började rinna som en tsunamiflod. Ungarna bara glodde på mig och efter en liten stund frågade Alicia mig om jag ville låna hennes kanin. Det gjorde hon i måndags kväll oxå. Hon är ju bara för underbar. Det käraste hon har lånar hon ut till sin lessna mamma. Jag orkade inte ringa tillbaka utan skickade ett sms o sa att jag inte kom idag heller och som det känns nu inte imorron heller.
Halsen har svullnat upp och jag är dunder röd o svullen. Ont som fan gör det att svälja. Va iväg hos en vän idag på dan och lättade på trycket och då fick jag i mig en "macka" och det va så gott. O innan i kväll fick jag i mig lite korv o pasta. Så förhoppningsvis går det ju åt rätt håll.

Jag hade lovat mamma att följa med henne på ett möte ikväll. Visste inte riktigt vad det handlade om men det kändes ändå intressant. Så kl 18 sågs vi på Tantens café. Det va en tjej från Norge bosatt i Sverige och en tjej från Danmark bosatt i Norge som föreläste om Indigobarn, Kristallbarn och Auratransformation. Det va jätteintressant men nu är det mycket att tänka på och begrunda och ta ställning till. Ni som inte vet va det är kan gå in på www.auratransformation.se och skapa er en uppfattning.

Imorron ska jag ligga på soffan och lyssna på Stig Larsson och bara komma bort från tankar och stressen som jag har inom mig.

2009-05-05

Idag är jag bara hemma och lyssnar på Stig Larsson, Flickan som lekte med elden. Oj så bra den är.....

2009-05-04

Vilken jävla pissdag

Först började dagen hur bra som helst. Jag ringde på ett jobb och pratade med en av två rektorer. Hon blev nyfiken på mig och jag fick berätta lite snabbt om mig o mina kunskaper. Så säger hon: Jag noterar ditt namn här Rosemarie och så vill jag att du skickar in en ansökan idag.

Ja, visst säger jag. Den är klar men jag kände att jag ville bara ringa och höra mig lite för först innan jag lägger den på lådan. Och nu har jag ju gjort det och det känns MYCKET intressant sa jag då tillbaka. Åhh det boostade verkligen mitt självförtroende. Och det kändes även så bra för jag visste redan lite om rektorernas redan befintliga boende o liknande och det kändes oxå som att det va till en fördel. Hon kände ju givetvis till de arbetsplatser och barn som jag tidigare har jobat med så hon fick ju på så vis reda på ungefär vad jag är van att jobba med. Åhh det kändes verkligen helt super. Nu håller vi tummarna lagom hårt för att detta ska gå igenom.



Men sen..... strax efter 10 så började min helvetses dag. Det började med ett telefonsamtal till butiken o i andra änden va det en MYCKET upprörd blivande mamma som ansåg att det va skandal att hennes vagn inte hade kommit ännu. Jag försökte på alla möjliga tänkbara sätt försöka lugna henne. Jag hade just då INGEN aning om vad hon pratade om eller nått. Hon bara skrek o malde på. Jag försökte hela tiden lugna henne och förklara för henne att jag just nu inget visste för det inte stod någonting utan at jag va tvungen att ringa till vagnsföretaget och fråga vad det vad som hade hänt just hennes vagn och vart den befann sig i produktionen. Men hon hörde ju inte mig eftersom hon skrek så. Och sen börjar hon "hota" med att gå till en annan butik och köpa sin vagn eftersom vi inte va den enda butiken som sålde vagnar. Då började jag tappa tålamodet o sa vänligt men bestämt att försöka att pressa butikerna mot varandra fungerar INTE och det är upp till dig som kund om du vill häva köpet och byta butik, så varsågod om det är det du vill. Men då ska du oxå veta att vill du ha "samma vagn" så får du börja om i väntetid. Och det kommer att dröja innan du får din vagn. DÅ... då skriker hon till mig att jag hade bemött henne otrevligt och att jag va skitsur. Då lackade Rosa ut och sa att nu fick det vara nog. Höjde tonen och sa att nu räcker det. Jag jobbar i butiken, det är för helvete inte jag som tillverkar vagnarna. Här får jag skäll för något som jag flera gånger under samtalets gång har försökt få dig att lyssna på är att jag kan ringa till tillverkaran o höra om just din vagn. Men jag är bara en helt vanlig människa som har fått nog av dina anklagelser. Kom inte här och säga att jag är otrevlig. Återigen. Vill du ha min hjälp eller? För då får du lägga av att skrika!

Jag förklarade återigen för henne hur det går till när man beställer en vagn oavsett vilken butik man befinner sig i i Sverige och som vi ALLTID säger när man beställer. Det är 10 veckors leveranstid och vi utgår ifrån erat beräknade födelsedatum. Som i ditt fall är den 25 maj!!!! Det finns inte på kartan att vi skulle ha din vagn här nu. Den kommer med största sannolikhet att komma när den ska. MEN... jag ringer dom gärna vill du det? Jo, det ville hon o vi la på. PHU!!! Tänkte jag. Snacka hormoner!!! Men inte nog med detta så fortsatte dagen i samma anda. Telefonen ringde och man fick skäll för det ena o det andra. Dom skällde för att vi inte svarade i telefonen, men vi är ju en butik som tar hand om våra kunder i BUTIKEN!!! i första hand och i den mån vi kan så svarar vi. Jag fick skäll för att saker inte hade kommit hem som det va sagt. Någon vara skulle ha kommit idag måndag hade Uffe sagt till en kund o kl 11 när kunden ringde hade grejjen inte kommit och DET va såååå dåligt. Jag fick skäll av en kund i butiken över att en vara va slut. Jag fick skäll av samma kund att dom hade minsann åkt lång och kunde inte hålla på och köra hit hela tiden. Ja men vart bor ni frågade jag. I Lessebo svarade hon då. Ja men det är ju inte långt. Nybro är långt, Osby ok, Andra sidan Ljungby fine. Men inte Lessebo. Inte mitt problem att folk väljer o bo på "landet" o butiken har valts att ligga i Växjö.

Vill jag åka till IKEA får ju jag köra eftersom jag har valt att bo i en stad som inte har nått IKEA. Hur svårt är det?



Sen när jag kom till dagis o skulle hämta Alicia o Anders hade dratt o hämtat Elias så fick jag tillsägelse av en fröken att jag kom försent...Öhh nej ni, (Anders o fröknarna) har ju ändrat till 16 så nej jag e inte sen. Jo, för Anders har inte alls ändrat o så pratade vi om det fram o tillbaka lite o jag sa att det kan ni ju inte ta med mig. Det får ni ju ta med Anders för enligt honom så har ni tillsammans ändrat till 16. Det är min o Anders uppfattning iallalfall. Men hon gav sig inte. Så det får Anders o dom reda ut. Jag kännde att jag orkade inte mer. Så när jag kom hem så bröt Alicia ihop för att hon inte hade fått varken McD eller glass på vägen hem o bara skrek o slängde sig på marken. Då orkade inte jag mer. Då gick jag o satte mig i ett hörna o lipade jag oxå. Sen har jag gråtit med jämna mellanrum resten av kvällen.



När jag kände att jag fick lite energi tillbaka så gav jag mig på att få ihop det nya DVDskåpet med dörrarna jag köpte på IKEA igår. O nu när vi är färdiga är det helt snett. Det stämmer inte med bilden i ritningen och det verkar som att det ska finnas en höger o vänsterdörr. JAG BLIR GALEN!!! SKIT SKIT SKIT!!!!

Anders va uppe en runda o kom ner o sa att jag skulle gå upp o se viken primadonna vi har sovandes där uppe. Så jag gick upp och genas kändes det lite bättre. Kan vara mer primadona än detta när man är 3,5 år????

God natt alla och dröm sött.

2009-05-03

Söndag

Idag när vi vaknade tog jag o barnen det lungt. Rätt som det är så knackar det på dörren och där står Jon, Albin o Peter. Oj vad roligt. Barnen va halvklädda så på med resten och ut med dom. Dom va borta vid båten och kollade o donade lite. Anders kom hem tidigt idag. Det va kul. Men min plan på en familjetur till Ikea dog. Så efter lite småprat så stack jag själv till Ikea. Jag ville köpa dom där dörrarana till Billybokhyllan som ska stå i TV-rummet. I bokhyllan kommer alla DVD-filmer vara så man slipper ha dom liggandes överallt. Det är så fult.

Så på min shoppingtur köpte jag 2 st skåpsdörrar, en kökslampa (för den vi har är det glapp i) och givetvis lite annat smått och gott som plastpåsar, påsklämmor och solkräm. Hade velat köpt 2-3 st solenergilamopr men dom va slut.

Nu ska jag laga lite kyckling och baconlåda till mina hungriga barn, som trots en underbar helg bara gnäller och gråter.

2009-05-01

Vilken underbar dag det har varit idag. Först min o barnens härliga promenad och sen vid halv 4 kom Carl-Oscar och Matilda och vi va ute i trädgården och mös o lekte. Alicia och Matilda hoppade på studsmattan så Alicias byxor ramlade ner och ett gapskratt spred sig i hela Marklanda. Samtidigt hjälpte Elias Carl-Oscar och tvätta bilen. Det ser ut som att han aldrig gjort något annat. HIHI!!




Efter en stund så dök mormor upp och den härliga eftermiddagen fortsatte. Alicia och mormor planterade morötter och vi andra tittade på. Efter en stunds lek så va vi tvungna o ta det lite lungt och vi softade i solen i våra nya solstolar som är såååååå sköna o sitta/ligga i. Det kommer nog att vara sommarens bärsta köp.


Och när man trodde att dagen va fulländad så dyker Camilla, Chrille, Calle o Clara upp lagom till fikat. Åhh vad jag älskar detta. Solen skiner och vi har människor som är oss nära runt omkring oss. Det kan inte bli bättre. Vi fikade och hade hur trevligt som helst. Och tiden den sprang iväg som den alltid gör när man har roligt.



Det ända tråkiga med dagen va att Chrille inte kände sig riktigt piggelin så dom tacka nej till att grilla lite. Chrille ville hem o krypa ner i bingen. Vi får grilla nästa gång istället. Så jag o Anders o Elias avslutade kvällen med pizza för Alicia följde med mormor hem o ska sova där inatt och imorron ska dom ha en tjejdag på stan. Lyllos dom.

Jösses vad jag har varit duktig nu, jag och barnen gick ut och tog en LÅÅÅÅÅÅNG promenad. Vi gick och skulle kolla om det va öppet på Tanten men det va det inte så då gick vi vidare till Anders där han är och planterar skog. Pausade där en stund och småpratade lite sen bar det av hemmåt igen. Jag klockade detta för o se hur lång tid det skulle ta o gå och klockan stannade på 1.43 timme. Det känns härligt. Elias sov på vägen dit och Alicia somnade 100 meter hemmifrån. Så nu ska lillplutten och jag laga lite mat o storfisan ligger ute i vagnen o sussar gott.

Visst är det underbart när solen glittrar i vattnet. Man blir så lycklig.

1 maj

Ja jösses vad tiden går fort. Nu är det ju snart sommar på riktigt. Igår va Anders o barnen hos CoC o jag körde dit efter jobbet. Tobbe o Veronica o deras barn va oxå där. Dom hade grillat och myst. Jag fick jättegod hemmagjord glass när jag kom. En smakade kaffe och en annan va mer som sorbe o smakade melon. Jättegott va det.
Efter en stund åkte vi hem för då började barnen o gnälla ihjäl sig av trötthet. På vägen hem så låg det en jättefin, men dock död räv mitt i vägen o djurvän som Anders är så stannade han och skyfflade den åt sidan.

Idag är Anders o plantera skog o seg upp tidigt i ottan som vanligt. Carl-Oscar o Matilda ska komma ut en runda. Matilda ska låna min resväska för hon ska till Turkiet... Skönt för henne.

Thilda o Thulle o Theo är oxå i Turkiet. Dom åkte i onsdags o innan dom åkte fick jag passa Theo lite medans dom va på begravning. Jag o Theo hade det mysigt. Eller ja, jag mös iallafall. Theo somnade i vagnen, men då passade jag på o kolla affärer o hann till och med prova ett plagg eller två=)

Nähä, nu ska jag sätta lite fart. Ta en dusch o sen funderar jag på att gå en jättelång runda med vagnen. Kanske ska gå till Tantens o ta en härlig fredagsfika om dom har öppet...