2011-06-02

Ytterligare en dödsolycka.

Trippelolycka med mc krävde ett liv

En 58-årig mc-förare förolyckades då en personbil frontalkrockade med tre motorcyklar vid Marklanda sydväst om Växjö på torsdagseftermiddagen.

Fyra andra personer skadades, en av dem allvarligt, uppger personal på Växjö lasarett dit samtliga fördes.

Olyckan inträffade strax före klockan tre då sex-sju motorcyklar färdades i karavan norrut på riksväg 23. Plötsligt fick de möte med personbilen som delvis hade kommit över på fel sida av vägen.

Den första motorcykeln touchade det mötande fordonet varpå det uppstod ett slags dominoeffekt. Den tredje mc:n kraschade rakt mot bilens front varpå föraren slungades över olycksbilen och kastades ned på vägbanan.

En dansk ambulanssjukvårdare som råkat komma förbi försökte rädda mannens liv, men förgäves. 58-åringen avled på platsen.

En annan av motorcyklisterna, en man född 1955, skadades allvarligt medan den tredje mc-föraren, född 1956, undkom med lindriga skador, enligt Stefan Ahlvik, pressekreterare på Växjö lasarett.

I bilen färdades ett danskt 68-årigt par vars skador beskrivs som lindriga.

Växjö TT
2011-06-02 18:19

Jag undrar när dom ska börja jobba med denna vägsträcka som en olycksdrabbad väg. Det är inte första dödsolyckan o olycka på denna vägstrecka.

Inga kommentarer: