2009-06-20

Midsommarafton

I år firade vi midsommar med några familjer härifrån Marklanda. Det va Stora o Lilla Vallstugan, Häringeryd o Johan och alla som kom till som nära och kära o så vi på Villanshöjd. Vi va 13 vuxna o 8 barn så det va ett bra drag. Några av oss träffades vid 13.30 i Öjaby och dansade runt midsommarstången mellan skurarna. Sen träffades vi kl 15 hemma hos Johan. Vi åt sill och potatis o en massa gott till. Därefter sprang barnen ut o in o fram och tillbaka överallt. Precis som det ska vara. Vi andra satt o småpratade om allt.


Efter en stund gick vi hem till Linda o Jonas och tittade på kattungarna o tog in hästarna. Dom va 6 st små söta. 4 st va grårandiga o två va svarta. En av dom svarta va rejält söt. Helt supersvart och Alicia tyckte vi skulle ta med henne hem o hon vill att den ska heta Tummelisa..... Nja vi får se hur det blir med den saken.


Därefter åt vi god mat, grillad gös och karré potatisgratäng och en Johans goda backonsås o en härlig grönsallad till. Mums så gott det va. Jag åt så fort o hade tagit ganska mycket på tallriken så det sa bara stopp i magen. Fick inte ner en bit till hur mycket jag än försökte. Barnen gjorde det som barn sak göra på midsommar, dom fortsatte o springa runt. Margareta o Rolf kom ridandes förbi. Satte av en stund. Fick sig varsin snaps o småpratade lite. Så ett tag va det ungar, höstar o hundar överallt. Åh det va så härligt.

Men rätt som det va så hördes det som jag suttit o väntat på....Alicias gallskrik. Jaha, vi slapp det inte denna gången heller. Hon hade slagit sig när hon ramlade på en sten. Hon hade skrapat upp insidan på sitt lår och det sved rejält. O så skulle hon få ett plåster av Johan och när han öppnade gaderobsdörren så hade hon givetvis sitt lillfinger där så det kom i kläm. Det svullnade upp men det gjorde inte ont när jag böjde det så inget brutet iallafall. Så två plåster delades ut. Dom andra barnen va så fina mot Alicia och tog hand om henne, gav henne godis o ostbågar och kom o hömtade mig om det va nått. Det är vänskap det. Adam, som bor i Stora Vallstugan o är lika gammal som Alicia försökte trösta som bara den. Han hade sagt att han ska gifta sig med Alicia. Åhh dom är så söta.

Vid midnatt bröt vi upp, ungar va lessna o trötta så det blev naturligt att åka hem då.
Tacka alla för en superbra midsommar. Det gör vi om nästa år igen.

1 kommentar:

alex sa...

Men vilken söt lite misse =)