2008-11-03

Vilken underbar helg

Mamma kom vid 12 o så kom vi äntligen iväg. Det av fint väder o vi pratade o skojade hela vägen till Bauhaus i Kalmar. Vi såg ut vår heltäckningsmatta, drog över till IKEA o köpte det vi hade planerat o sen stack vi över till Öland. Vi möttes hemma hos Peter o Malin över en god äppelpaj med glass sen va det dags att styra kosan mot Gårdsby och Eksgården.

Det va verkligen ett fint och pitoreskt ställe vi kom till. Vi packade in våra grejer tog varsit rum o sen gick vi ut på en promenad. Vi gick till kyrkogården och tittade på alla fina ljus och vi skänkte alla hur många tankar som helst till våra kära som inte finns mer hos oss. Vi fortsatte vår promenad lite runt om. 18.30 hade vi bestämt med Björn, kocken att vi skulle äta. Vi kom hem lagom i tid o bänkade oss till bords.

Det blev rotfruktssoppa på pumpa och morötter med lax och räkor (jag fick utan lax o räkor). Till huvudrätt åt vi marinerad lammryggbiff med slungade grönsaker serveras med rosmarinsky & kronärtskockcreme. Och till efterätt fick vi en supergod chokladkaka med frukt och grädde. Vi drack rött hela bunten utom Camilla som då är gravid o drack alkoholfritt. Vi njöt o mumsade i oss allt gott o efterråt så gick vi ner till spahörnan. Vi hade bubbelpoolen och bastun för oss själva hela kvällen, eller ja vi hade hela Eksgården för oss själva. Det är stängt för säsongen men Malin och Peter känner dom som har stället så vi fick hyra det själva med privat kock. Jaaa det va precis så lyxigt som det låter.

Åter till kvällen. Vi trotsade kylan och hoppade i bubbelpoolen och där va det 40 grader varmt så där satt vi resten av kvällen och drack öl, stojjade o stimmade, körde 20 frågor, ja Malin tillochmed gympade lite. En sväng i bastun men sen ut till poolen igen.

Vid 00.30 så dök vi i säng allihopa. Skrynkliga som russin men ack så välmående. Vi vaknade alla så smått runt 9-tiden o man kände sig så utvilad.Vi hade en helt underbar helg.
Tack Peter o Malin, Chrille o Camilla.

Inga kommentarer: