2010-02-21

Helgen

Vaknade efter en liten sovmorron på lördagen. Vi mös i sängen o kollade på Bolli. Därefter blev det en härlig frukost o sen va det bara att ge sig ut o börja skotta. Allstå, vi har så mycket härlig snö så det är inte klokt. Vi har i många år nu klagat över att vi nte har någon vinter o att ungarna inte får se någon snö osv osv. O nu nu har vo snö som bara den o mer kommer det. Ja jag tycker iallafall att det är kul, o vackert. Åhh så vackert det är ute. På dagarna så skimmrar snön o flingorna dalar och när mörkret kommer så lyser det så fint från hus o stugor. Ja jag får ro i själen av detta.

Efter att ha skottat ut volvon, med hjälp av trädgårdsmästren som kom med sin snöslunga så kunde jag åka o hämta Alicia som sovit hos Carl-Oscar och Matilda o haft en mysfredag. Vi åkte o handlade lite och spatserade en stund på Maxi. När vi kom hem så kom vi inte upp med bilen upp för våran lilla backe upp til vårt hus. Provade ett par gånger sen gled jag ner med baken i grannens andra snövall. Jag ringde Anders o han skulle komma ut. Tahir kom oxå ut o undrade om vi behövde hjälp. Efter en liten stund kom vi loss o jag kunde backa ner igen. Vi fick ställa bilen hos Sivert o Inger över natten. Åh det det är skönt med snälla grannar. Vi pratar inte varje dag men när vi behöver varandras hjälp så är det aldrig några problem.

Anders o barnen gick över till Ronny, Elin o Ronja o grillade korv o lekte i snön. Jag ville inte följa med, tyckte att det va bra om Anders o Ronny träffades lite själva.

Lite vila o så va det dags för tacos och sen melodifestivalen.... Oj vad många bra låtar och Alicia o Elias hade dansuppvisning.


Idag så va det dags att gå ut o skotta igen, men äsch sa vi o sket i det. Vi åkte till simhallen istället, (med C-O,Matilda o mormor o bilen står ju hos grannen) När vi skulle åka så kom det en traktor o skottade av ordentligt. Så när vi kom hem så va det så fint. O när vi kom upp till vårt hus såg vi att Gunnar hade varit inne med snöslungan en runda igen. Tusen tack Gunnar, du är byns vinterhjälte!!!

Vi hade en mysig o rolig dag på simhallen. Det va på väg o gå åt skogen för Elias börja med att klämma 3 fingrar i ena ytterdörren påväg in. Ojojoj vad dom blev tillplattade o röda. Vi hade givetvis glömt en tutte o det va det enda han ville ha. Men vi mutade med lite godis o spolade handen i vatten. Jag tyckte att vi skulle åka med honom till akuten för jag trodde dom va av, men mamma sa att dom inte vad det o att deras ben är så mjuka. Hon tyckte vi skulle vänta o se. Kan låtas hårt men hon har ju ändå uppfostrat 3 kids så hon kan ju detta.... Vi smärtstillade honom med alvedon o gick in o började bada. Oj så roligt det va... Vi åkte allt man kunde åka o gjorde allt man kunde göra. Lagom med folk va det så man kunde göra allt. Barnen skarattade o vi hade alla jättekul. Efter det köpte vi brödfika o åkte hem till mormor o åt allihopa. Alla va så trötta o hungriga så vi slukade mackorna i ett huj. Vi hyrde 3 filmer innan vi åkte hem o har precis tittat färdigt på barnfilmen Upp. Den va bra....Se den=)

Inga kommentarer: