2008-12-20

Julgranen

Så har dagen då julen börjat kommit. Anders kom hem från jobbet i torsdags eftermiddag och påböjade julens ledighet på fredagen. Alicia drog till mormor på torsdagskvällen och sov över så det va bara vi o Elias hemma. Vi hade en lugn fredagsförmiddag hemma och kollade på film o bara softade. Det va skönt. Framåt 14-tiden kom suget efter en lite morrhoppa igen så då åkte vi in till stan och överraskade mormor o Alicia, dom höll på att slå in julklappar. Vi beställde pizza, o numera är Melis min favvoritpizzeria. Han gjorde precis den pizzan jag va sugen på. Mums!!

När vi åkte hem från mormor körde vi förbi Citygross och köpte oss en julgran. (Endast 160 kr, trodde dom va dyrare.) Kom hem och fram med allt julgranspynt och i med lamporna. Åhh det är sååå roligt och klä granen. Julmusik på högsta volym o alla skrålar o sjunger. Vi kör en ganska traditionell julgran med lite röda kulor o lite halm o lite glitter. Vi har inga lila eller guldiga granar. Vem vet, det kanske kommer......



Idag lördag så sov vi länge, ända till 8.30 sen fick jag snabba mig lite för jag skulle jobba vid 10 på BP. Det va ganska mycket o göra idag. Mycket folk och mycket varor o allt ska göras samtidigt. Så jag va på lagret o Sofie hjälpte mig när hon inte behövdes i butiken...

Efter jobbet skule jag bara hadla lite snabbt..Hahahahaha trodde jag åp den själv eller.... tydligen. Men det tog mig 3 timmar att handla i tre butiker. Så nu är det bara 2 klappar kvar. Och dom tar vi imorron.
När jag kom hem så hade Anders letet upp sin gamla trumpet som han årligen tar fram vid jul.
Alicia lyckade ta ton så det tutade i hela huset. cool tjej=)

23.30

Oj oj oj vad jag har varit duktig nu. Mitt julbröd står på jäsning över natten, det ska bakas imorgon på morgonen, o sen blir det en julskinemacka...mums!! Därefter så har jag kokat knäck som inte blev så bra lite för rinniga eller hur man nu säger. Funderar på att koka en sats till. Jag vet faktiskt inte om det gör nån skillnad men jag har använt laktosfri gräddi i all mitt julgodis i år. Så även jag kan äta med glädje=). Sen har jag gjort en pepparkakskola och en chokladdoppad lakridskola med havssalt på toppen. Herre Gud vad gott allting blev då. Jag vill att det ska vara julafton idag så vi kan få äta mer godis. Den chokladdoppade lakriskolan va ju bara en dröm för munnen. Ja jösses vad god den va, o pepparkakskolan blev bara sådär perfekt. Ni som känner mig vet ju att jag inte är en gormé i köket så när jag väl lyckas med nått i den avdelningen så ska jag fasen skryta om det oxå.....Hihi!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

chokladdoppad lakridskola låter ju spännande, recept på den och DU är JÄTTE DUKTIG..JÄTTE JÄTTE
..så nu sköt jag för din skull..

Anonym sa...

Termometer och 125 grader.. det är mitt husmorstips...