2008-09-01

Kreta Kreta Kreta

Japp nu e vi hemma igen efter en helt underbar semester.
Vi började med att åka på onsdagen o körde till Ystad med tre stopp, min morfar o farmor o Anders mormor. Vi bodde i världens bästa 1:a i Ystad o är sååååååååååå tacksamma för det lånet o den underbara kvällsmaten som fanns till oss. Tusen tusen tack...=)
Själva resan till Kreta började kl 03.30 på torsdagsmorgonen. 04 väckte vi barnen som fick varsin flaska lelle o sen ut i bilen. Vi va framme prick 04.30 på Sturup. Det va så skönt o se att alla va lika trötta som vi. Förutom dom extremt pigga o glada flygvärdinnorna. (Det e tur att jag inte satsade på den branchen. Tänk att behöva le kl 04.30 åt folk man inte känner.....)


Väl på planet somnade Elias innan start o Alicia strax efter maten. Vi landade på Kreta efter 3 timmar o 10 minuter. OJ vilken värme det va som slog mot oss. Jag hann inte mer än ut från planet så började jag svettas i mina jeans. Hittade bussen o efter 30 minuters bussresa va vi framme vid hotellet. Phu!!! Allt hade gått så bra, skönt. Vi installerade oss o gissa vad Alicia ville göra..... ja givetvis, bada. Så på med badkläderna o i poolen o där va vi resten av dagen.


O ja så flöt det på. Havet på morgonen hem käka lunch, söva barnen 2 timmars egentid i solen o sen bad i poolen hela eftermiddagen. På kvällen gick vi ut o åt på olika restauranger, bättre o sämre sådana.


På lördagen gjorde vi en tripp till Chania stad och gick en stund där. Det va inte så mycket att ha. Vi har båda varit i mycket mysigare städer. Här körde bilar till höger o vänster, på gågator o trottoarer. Nehe nu åker vi hem igen o badar o så satte vi oss på bussen igen. Bussen som för övrigt kostade 30 spänn in o 15 spänn hem. Logiskt???? Nops!!!

En kväll vi 20-tiden fick vi för oss att ta en tur till den där SUPERSTORA oranga byggnaden utan ett enda fönster. Vi fick höra att det va en affär o inte en fabrik som vi trodde. När vi kom fram så kryllade det av barnfamiljer. Vi gick in o Alicia spärrar upp ögonen o skriker LEKSAKER!!! Det va 2 vånigar á la Maxi med gångar av leksaker o grejjer till barnen. Ja jösses helt ofattbart va det. En hel gång med bara kritor eller en hel gång med bilar. Vi gick ut därifrån helt slut med en liten flaska med såpbubblor för 10 kr. Vi va nog kvällens minst handlade familj.

Dagen vi skulle åka hem på kom så sakteliga. Kl 12 skulle vi ha lämnat rummen o bussen till flyget skulle komma kl 19.45. Så ut med all packning o så körde vi en heldag vid poolen. Vid 16 ungefär säger Alicia, -Nu vill jag inte bada mer, nu ska jag sola..... i bara stirrade på henne innan vi bröt ut i ett asflabb. Det va dags för Alicia o åka hem. Nu ville hon hem. Hon saknade inte Marklanda eller Tissan, hon saknade att kolla på lite film.....!!!

Flyget hem va försenat så vi kom iväg vid 23.15 istället för 22.15. Allt gick super, barnen sov o väl hemma i Marklanda va kl 04.30. Vi sov alla garnterat vid 5.
Ja det va en underbar vecka. Man kan säga at vi saknar solen o värmen men är väldigt glada över att vara hemma igen.

Inga kommentarer: