2009-10-19

Heldag bortifrån

Vi lämnade Villanshöjd kl 9.30 och körde Alicia till dagis o så fortsatte jag o Elias till barnakuten. Vi träffade en jätte trevlig barnläkare som hette Tony. Han lyssnade och tog in allt jag sa. Han kollade öron näsa hals, klämde och kände. Efter det så fick Elias kissa på pottan och fick ett stick i fingret. Dom proverna visade ingenting. Han fick oxå Elias vikt o längd från BVC-kortet så han skulle göra en viktkurva och se om han följer sin viktkurva eller om han inte går upp som han ska. Sen fick Elias Emblakräm på tre ställen och vi fick "permis" på 1½ timme så vi gick ner till stan och åt lunch med Pilla. Elias ville som vanligt inte ha o började skrika och hålla på, så stress stress o i med maten o så gick vi. Tillbaks på barnakuten så va det dags för provtagning. Dom hittade ett bra kärl och behövde bara sticka en gång och Elias va sååååå duktig. Inget gnäll eller gråt här inte. Jag har en tuff kille=) Det negativa med hela dagen är att det kommer att ta tid innan alla provsvar kommer så om två veckor så ringer fabror doktorn och berätta vad alla proverna säger. Han skulle kolla brett, allt från vanliga virus till ovanliga virus till gluten och allt va det nu va... phu!! Vad det gällde maten och han sintag så va det att fortsätta som vi har gjort nu. Erbjuda o vill han inte ha så vill han inte och vi skulle fortsätta med välling. Äter han så äter han. Man kan tycka att det låter hårt men så va det. Det va som doktorn sa, hittar vi ingenting på proverna så vet vi iallafall att han inte är sjuk mer än dom "vanliga" virusen som hör hösten till och att han reargerar starkt på dom och att då vet man det och får lära sig att hantera det.
Ang att han haft RS när han va liten hade han kollat upp och han tycker inte att det va något avgörande. Det enda han hittade va att hans trummhinnor inte va rörliga och det betyder att han har vätska bakom öronen, men det ville han inte göra något åt i nuläget med tanke på att han precis har haft 2 öroninflamationer på raken och att dom sannolik inte hunnit läka ut än.
Så efter 4 timmar fick vi åka hem. Det känns så skönt att dom har kollat upp honom och att man har blivit lyssnad på.
Sen åkte vi o hämtade Alicia och åkte hem till farmor o Lasse och där har vi tillbringst eftermiddagen och är precis hemkommna. Anders är påväg hem från Karlstad. Han har nog svängt av E4:an nu och är påväg in i skogarna mot Alvesta. Jag räknar hem honom om 30-40 minuter.
Nu ska jag göra barnen klara för natten. Alicia är trött, hon somnade i bilen hem.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vad skönt, vad bra.
Även om det tar lite tid så har det gjort allt det kunde, lyssnat och agerat.
Så får man se vad det visar, högst troligen ingenting.
Men då vet man ju det.
Maten fattade jag aldrig riktigt, han ska få äta om han vill om han inte vill, ska han slippa.
Men istället ge välling om det är de enda han vill ha?
Förstod jag rätt?
Ja men det låter väl ganska sunt, han får då i sig och inga barn svälter ju ihjäl frivilligt?!

Skönt Rosy bara invänta svaren, går säkert super bra, men skönt att det nu gjort det som skulles.
Känns alltid skönt när man får medhörning..

La Madre Que Los Pario. sa...

HEJ.
Jag har Min lilla Neo som var precis likadan.Varje gáng han blev eller är sjuk sá äter han INGET. En liten yoggi pá en hel dag.( Han har aldig tyckt om mjöl eller välling)
Neo tycker inte om att äta,det är alltid en massa "hot" vid mat tiden. Fast det viktiga är att ha tálamod. Och tro mig det är inte lätt när man anstränger sig ( frán att duka fint,god mat,tv o film, BARA för att fá i honom vad som helst)
Pá Neo gjorde dem ocksá en massa prover.Och allt är negativt.Fast han läkare väger och mäter honom varje 6 mánader.Lite längre fram kommer han även att ta om gluten proven.
Där imot är Neo en mygga. Han väger just nu 12.5 kg. och är 3 ár.
Men nu har det värsta gátt över. Man är van, och ibland äter han och ibland äter han inte. Det viktiga är att han äter. Det sa dem till mig,om han bara äter ex mararoner , sá är det ok.
Fast jag förstár vad du gár igenom för man tycker ju att om man inte äter dá är man inte frisk och sen blir man sjuk. Sá jag skickar dig en mega kram och du ska se att alla proven är Ok. Du har BARA fátt en kille som inte gillar att äta.
Love Flory

thilda sa...

Skönt att ni fick någon som tar er på allvar! Skönt att få reda upp det nu.
När har ni tid att komma förbi vår lilla stuga? :O)

Kramar!